Keski-Vantaan Musiikkiopisto

UUTISET

Yhteissoittotapahtuma Vantaan F-musiikissa La 29.10.2016

Projekti laitettiin alulle heti lukukauden alussa, ja siihen osallistui Virpi Kangasniemen, Kaisa-Leena Rousun sekä Riina Korkalaisen oppilaita. Keski-Vantaan musiikkiopiston 26 piano-oppilasta, iältään 5-14v, pitivät harjoituksespäivän ja konsertin F-muusiikin tiloissa. Oppilaat saivat listan kappaleista, joita soitettiin yhteissoitossa.Tämän vuoden kappaleet olivat seuraavat:

1. Kirjasta Tuiki tuiki tähtönen sekä B variaatio (Tomaatti), Maijan karitsa, Oivat musikantit (Chwatal), Allegretto 1 (Czerny) ja Musette (Anon.)

2. Kirjasta Pieni kertomus (Lichner), Menuetti 1 (J.S. Bach) sekä Unkarilainen kansanlaulu (Bartok)

3. Kirjasta Sonatiini op 36, no 1 ensimmäinen osa (Clementi) ja Pieni valssi (Gurlitt)

4. Kirjasta Arabeski (Burgmuller)

 

Puolan Gdanskissa Suzuki-opettajien konferenssissa 15.-17.4.2016
Opettajat Anniina ja Maarit lisäkouluttautuivat ihanan keväisessä Puolan Gdanskissa Suzuki-opettajien konferenssissa 15.-17.4.2016. 
Matka sisälsi loistavia luentoja, hienoja opettajatuttavuuksia ja hauskoja hetkiä! 

 

Suzuki Gala konsertti Lontoossa 27.3.2016 , Royal Albert Hall.

 

Keski-Vantaan Musiikkiopiston oppilaitten konserttimatka Lontooseen 24.-28.3.2016. Oppilaat olivat mukana Suzuki Gala-konsertissa 27.3 joka pidettiin Lontoon kuuluisassa Royal Albert Hall:issa. Soittajia oli yhteensä 1500 ja 22 eri maasta. Soittimista mukana olivat viulu, sello, alttoviulu, huilu, nokkahuilu, harppu, mandoliini ja urut. Lisää kuvia löytyy opiston Facebook-sivuilta.

 

10.12.2015

Keski-Vantaan Musiikkiopiston perustaja Salla Ahokanto on valittu Suzuki-viulunsoitonopettajien kouluttajaksi Euroopan Suzukiyhdistyksen (European Suzuki Association) kansainvälisen viulukomitean toimesta.

7.11.2015

Pianistien yhteissoittotapahtuma yhteistyössä Vantaan F-musiikin kanssa

Paikka: F-Musiikki Retail Park

Keski-Vantaan musiikkiopiston 40 piano-oppilasta pitivät harjoitukset ja konsertin F-muusiikin tiloissa. Konserttissa esitettiin seuraavat kappaleet:

Pikku pupu loikki
Tuiki tuiki tähtönen
Käki
Tikka (Suzuki)
Ecossaise (Hummel)
Iloinen maamies (Schumann)
Menuetti 3 (Petzold)
Hurja ratsastaja (Schumann)
Sonatiini 1. Osa (Kuhlau)

Pianistit oli jaettu kahteen ryhmään tason mukaan. Kaikki soittivat yhdessä Pikku pupu loikki ja Tuiki tuiki tähtönen -variaatiot. Osa isommista oppilaista oli harjoitellut myös 1- kirjasta valitut kappaleet, joten pienet soittajat saivat tukea isommilta esityksissä.

Konsertti huipentui Mate (piano) Ja Judit (viulu) Visegradin yhteisesitykseen, jossa he soittivat Riedingin h-molli konserton.Yleisöä oli noin 60 henkeä, joten kaikkiaan väkeä oli tapahtumassa mukana toista sataa.

Päivä oli kaikin puolin onnistunut. Hyvää palautetta saatiin niin oppilaiden vanhemmilta kuin F-musiikin henkilökunnaltakin.

 

Sointusoppa-orkesteri osallistui Loistefestariin Helsingissä 20.3-22.3.2015

Esiintyminen lauantaina 21.3.2015 oli erittäin onnistunut! Orkesteri näytti ja kuulosti todella hyvältä! Palautteessa tärkeimpänä antina orkesteria kannustettiin löytämään soittoon jokaisessa jo olevaa soitonriemua myös lavalla. Taisi raadille tulla myös melko suurena yllätyksenä, että osa oppilaista on soittanut vasta muutaman vuoden ja on nyt jo mukana näinkin isossa kokoonpanossa. Ainakin tämän kuullessaan tiukalla kolmen hengen porukalla loksahti suu auki. Orkesteri sai myös ihailua siitä, että koko porukka jäi (pitkänkin päivän jälkeen) kuuntelemaan palautetta!

Kiitos vielä kaikille jaksamisesta ja vanhemmille avusta! Olette kaikki mahtavia!! 
 

Anniina
Orkesterin johtaja

 

8.1.2015
Opistomme toimintaa on käytetty tutkimusmateriaalina Metropolianin MusaPedasta yrittäjäksi -selvityshankkeessa. Saimme olla yksi neljästä erilaisesta haastateltavasta toimijasta, jotka työskentelevät eri musiikinlajien ja eri-ikäisten asiakkaiden parissa. Valmistunut oppimateriaali on tarkoitettu musiikkipedagogiikan opiskelijoille, yritystoimintaa aloitteleville ja jo alan toimintaa harjoittaville tahoille. Mentori-materiaalin tavoitteena on kannustaa MusaPeda-yrittäijä uskomaan omaan oikeuteensa olla luonnollinen osa maamme taloudellista kehitystä. Julkaisu on nähtävissä osoitteessa www.metropolia.fi/musapeda.

Mahtavaa että saimme olla mukana!

Salla Ahokanto
rehtori

 

25-26.10.2014

ONNEA!
Anniina Mäkisen viuluoppilas Judit Visegradi palkittiin I-sijan palkinnolla Tukiainen-viulukilpailussa.  ONNEA!

Kilpailu järjestettiin Pakilan musiikkiopistossa 25.-26.10.2014.Kilpailu on suunnattu pääkaupunkiseudun yksityisesti ja musiikkioppilaitoksissa opiskeleville 7-11v. pikkuviulisteille. Palkintolautakunnan muodostivat Seppo Tukiainen, Hannele Lehto ja Pertti Sutinen.

Osallistujien lukumäärä, sekä poikien lukumäärä, on kasvanut vuosi vuodelta. Tänä vuonna kilpailuun osallistui yhteensä 31 viulistia.

 


1.9.2014
Musiikkiopistomme Suzuki-opetuksen soitinvalikoima on laajentunut. Meillä on alkanut Suzuki-kitaransoitonopetus. Opettajana meillä toimii pitkälle Suzuki-opettajain pätevyydessä jo edennyt Tuomo Kupari. Tervetuloa uudet oppilaat!

1.9.2014
Opistollamme on nyt kanslia, jonka kanssa voi asioida oppilashallintoon, laskutukseen ja muskariin liittyvissä asoissa.
Osoite sinne on kanslia@kevamo.com.

 

 

KEVÄT 2014

 

Keski-Vantaan Musiikkiopisto osallistui Kartanonkosken koulun muskaaliproduktioon tuottamalla siihen musiikin. Musiikaalissa soitti opiston Sointusoppa-orkesteri sekä osa bändiläisistä oli myös opiston oppialita. Opistomme opettajat Esa Hiltunen, Anniina Mäkinen, Maarit Mäkinen ja Salla Ahokanto sovittivat kappaleet sekä ohjasivat orkesterin. Koulun musiikinopettaja Anne Tanskanen ohjasi musikaalikuorot ja lauluryhmät sekä esiintyjien soolonumerot. Musikaaliin osallistui noin 200 lasta. Esityksiin oli vapaa pääsy. Ohjelmasta oli vapaaehtoinen maksu, jonka tuotto meni Kartanonkosken koulun taiderahastoon.

Esitykset:

ma 19.5 klo 18.30
ti 20.5 klo 9.15 ja 18.30
ke 21.5 klo 9.15 ja 12.30

Kiitos kaikille produktioon osallistuneille! Musikaali oli lapsille ikimuistoinen kokemus.

 

20.9.2013

Keski-Vantaan musiikkiopisto valittiin pilotoimaan lkv 2013-2014 yhdessä Metropolia Ammattikorkeakoulun Musiikki elämään -hankkeen kanssa monitaidetoimintaa tiistaisin klo 17.30-18.15 Veromäen koululla kokoontuvassa 4-5 -vuotiaiden muskariryhmässä. Toiminnan tavoitteena on musiikin lisäksi integroida ryhmän toimintaan monipuolisesti myös muita taiteenlajeja ja näin kehittää monipuolisemmin lasten luovuutta ja itseilmaisua, kuitenkaan musiikillisia tavoitteita unohtamatta. Syksyn aikana syntyneistä lasten sävellyksistä, maalauksista, loruista, tansseista jne. koostetaan jouluksi esitys vanhemmille ja sukulaisille.

Mukana yhteistyökumppaneina Keski-Vantaan Musiikkiopiston kanssa: Matropolian ammattikorkeakoulu, Musiikkia elämään- hanke, Elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus ja Euroopan unionin sosiaalirahasto

13.9.2013
Musiikkiopiston rehtori Salla Ahokanto esittelee Taiteen perusopetusliiton Virvatuli -koulutusseminaarissa Keski-Vantaan Musiikkiopistoa sekä opistossa tehtyä Virvatuli-itsearviointia.

 

15.1.2013
Keski-Vantaan Musiikkiopiston rehtori Salla Ahokanto on valittu ESA:n (European Suzuki Association)  Suomen Suzuki-viulunsoitonopettajien Instructoriksi.

2.10.2012
Keski-Vantaan Musiikkiopistoon perustetaan Vanhempaintoimikunta.

 

27.9.2012
Kanniston nuorisotilalla käynnistyy mielenkiintoinen yhteistyö
Kanniston nuorisotilassa käynnistyy syksyllä Metropolian ja Keski-Vantaan musiikkiopiston yhteinen bänditoiminta yläkoululaisille. Toimintaa toteutetaan yhdessä Vantaan nuorisopalveluiden kanssa, mm. nuoret rekrytoidaan bändeihin nuorisotyöntekijöiden kautta.

Bändejä vetävät sekä metropolianin opiskelijoita opettavat ja ohjaavat Keski-Vantaan
musiikkiopiston bändiopettajat Esa Hiltunen ja Petri Nyström. Metropolian musiikin opiskelijat osallistuvat ohjaamiseen. Toiminnan sisältö suunnitellaan yhdessä bändiläisten kanssa. Ajatuksena on kouluttaa opiskelijat bändien vetämiseen sekä saada nuoret innostumaan
soittamisesta.

Ensimmäinen kokoontuminen yhdessä Keski-Vantaan Musiikkiopiston opettajien, Metropolian opiskelijoiden ja bändi-harrastuksen aloittavien nuorten kanssa tapahtuu to 13.9 klo 16.30
Kanniston nuorisotilan bänditiloissa.

 

Puhelinnumero Facebook SšhkŲposti Mediatoimisto Crazy Mama