Keski-Vantaan Musiikkiopisto

Saavutettavuus

 
Keski-Vantaan Musiikkiopistossa panostetaan musiikkiharrastuksen saavutettavuuden parantamiseen monin eri tavoin. Pyrimme aktiivisesti erityisesti kehittämään opetuksen sosiaalista saavutettavuutta ja madaltamaan kaikenikäisten ihmisten kynnystä musiikkiharrastuksen aloittamiseksi.
 
 
Esteettömyys
 
Keski-Vantaan Musiikkiopiston opetustilat ovat Vantaan kaupungin kouluilla: Kartanonkosken, Veromäen ja Simonkallion kouluilla sekä Kartanonkosken POINTissa. Konsertteja järjestämme Lasten taidetalo Pessissä, Pyhän Laurin kirkossa sekä Lumme salissa. Kaikkiin toimipisteisiin on esteetön kulku pyörätuolin ja lastenvaunujen kanssa liikkuville. 
 
 
Taloudellinen saavutettavuus
 
Keski-Vantaan Musiikkiopistossa on käytössä automaattinen sisaralennus yksilöopetukseen osallistuville saman perheen lapsille. Alennus myönnetään yhteisen asuinosoitteen perusteella.
Lukuvuosimaksujen maksujärjestelyistä on aina mahdollista keskustella kanslian kanssa ja sopia poikkeavista eristä tai maksuajoista. Myös opiston rehtoriin voi aina ottaa yhteyttä ja keskustella opintojen muokkaamisesta, mikäli harrastuksen jatkuminen on vaarassa taloudellisista syistä.
 
Keski-Vantaan musiikkiopisto tekee yhteistyötä Floora-hankkeen sekä Sos-lapsikylä harrastustuen kanssa. Näiden avustukessa voi hakea tukea harrastusmaksuihin. Lisätietoja Lukukausimaksut-sivuilta.
 
Sosiaalinen saavutettavuus
 
Keski-Vantaan Musiikkiopisto tarjoaa kaikenikäisille ja kaikentaustaisille oppilaille mahdollisuuden aloittaa musiikkiopinnot.
 
Musikantti-ryhmät sekä avoin ryhmä- ja yksilöopetus ovat matalan kynnyksen vaihtoehtoja musiikkiharrastuksen aloittamiseksi tai aiemman musiikkiharrastuksen elvyttämiseksi missä tahansa iässä. Avoimeen opetukseen pyritään sijoittamaan kaikki halukkaat harrastajat ilmoittautumisjärjestyksessä, kotipaikkakunnasta tai harrastajan iästä riippumatta.
 
Yksilöopetukseen sekä peruslinjalle, Pop/Jazz -osastolle että Suzuki-opetukseen otetaan opiskelijat keväisin ilmoittautumisjärjestyksessä. Mahdollisille vapaille oppilaspaikoille ja harvinaisempiin soittimiin on mahdollisuus hakea kesken vuodenkin. Hakijoilta ei edellytetä aiempaa musiikkiharrastusta.
 
Muskareihin, valmentaviin Musikantti-ryhmiin ja avoimeen opetukseen otetaan oppilaat ilmoittautumisjärjestyksessä, ja niihin on jatkuva ilmoittautuminen.
 
Puhelinnumero Facebook SšhkŲposti Mediatoimisto Crazy Mama